CREATIVE EUROPE

CREATIVE EUROPE este programul-cadru al Comisiei Europene pentru sprijinirea sectoarelor culturii si audiovizualului. Acesta are alocat un buget de 1,46 miliarde de euro.
Acesta cuprinde doua sub-programe:
• CULTURA – Ajuta organizatiile culturale si creative sa functioneze transnational si promoveaza circulatia transfrontaliera a operelor de cultura si mobilitatea actorilor culturali. Oportunitatile de finantare acopera o gama diversa de programe: proiecte de cooperare, traduceri literare, retele sau platforme. Activitatile sustinute urmaresc sa permita jucatorilor culturali si creativi sa lucreze pe plan international.
• MEDIA – Sustine financiar industria audiovizuala in dezvoltarea, distributia si promovarea activitatii lor. Aceasta ajuta la lansarea proiectelor cu o dimensiune europeana si care promoveaza noile tehnologii; permite filme si opere audiovizuale europene, inclusiv filme de lung metraj, teatru de televiziune, documentare si noi mijloace de informare, pentru a gasi piete dincolo de frontierele nationale si europene; finanteaza programe de formare si de dezvoltare a filmului.
Obiectivele programului:
• Ajuta sectoarele culturale si creative sa profite de oportunitatile din epoca digitala si de globalizare;
• Permite sectoarelor sa-si atinga potentialul economic, contribuind la cresterea durabila, a locurilor de munca si la coeziunea sociala;
• Acorda sectoarelor culturii si mass-media din Europa accesul la noi oportunitati, piete si audiente internationale;
• Furnizeaza finantare pentru 2.500 de artisti si profesionisti in domeniul culturii, 2.000 de cinematografe, 800 de filme, 4.500 de traduceri de carti.

Niciun articol afișat

Translate »