fbpx
Acasă Fonduri nerambursabile Fonduri structurale

Fonduri structurale

Fondurile Structurale sunt instrumente financiare administrate de catre Comisia Europeana, al caror scop este sa acorde sprijin la nivel structural. Sprijinul financiar se acorda prin 5 fonduri structurale si este destinat, in principal, regiunilor mai putin dezvoltate, in scopul de a consolida coeziunea economica si sociala in Uniunea Europeana.

Acestea contribuie la indeplinirea celor 3 obiective strategice ale Politicii de Coeziune Economica si Sociala a Uniunii Europene:
• Convergenta sau reducerea decalajelor de dezvoltare dintre regiuni;
• Competitivitatea regionala si ocuparea fortei de munca;
• Adaptarea si modernizarea politicilor si sistemelor de educatie, instruire si angajare a fortei de munca.

Pe scurt, mai multe locuri de munca, o economie europeana solida si un mediu sanatos. Toate aceste fonduri sunt gestionate chiar de statele membre ale Uniunii Europene, prin intermediul unor acorduri de parteneriat. Fiecare tara pregateste un acord, in colaborare cu Comisia Europeana, stabilind modul in care vor fi utilizate fondurile in cursul unei perioade, astfel, acordurile de parteneriat duc la o serie de programe de investitii care canalizeaza finantarea catre diferitele regiuni si proiecte din domeniile vizate.

Call Now Button