In urmatorul deceniu, programul va debloca cel putin 650 miliarde € pentru Europa, pentru a investi in viitorul ei, in economie si oameni”, a declarat presedintele Comisie Europene, Jean-Claude Juncker, in urma votului din 18 aprilie al Parlamentului European, privind crearea InvestEU.

In data de 18 aprilie, europarlamentarii au aprobat o intelegere provizorie si partiala cu ministrii UE privind fondul ce va face programele de investitii mai simplu de accesat si mai eficiente. InvestEU este o abordare inovativa pentru investitii in Uniunea Europeana, pentru care Comisia Europeana a propus un buget de 38 miliarde euro.

Bugetul UE 2021-2027: Un pas mai aproape de crearea InvestEU. Politicile principale sustinute prin acest program si alocarea bugetara pentru acestea sunt:

  • infrastructura sustenabila (11,5 miliarde €);
  • digitalizare, inovare si cercetare (11,5 miliarde €);
  • IMM-uri (11,25 miliarde €);
  • competente si investitii sociale (4 miliarde €).

Comisia va ajusta aceste sume cu pana la 15% in conformitate cu cerintele si evolutia pietei. Se asteapta ca acestea sa genereze investitii suplimentare de cel putin 650 miliarde € in Europa.

Detaliile complete aici: https://www.fonduri-structurale.ro/stiri/21907/bugetul-ue-2021-2027-un-pas-mai-aproape-de-crearea-investeu