Primele vesti oficiale despre lansarea programelor de finantare guvernamentale gestionate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comert si Antreprenoriat: Start-up nation, Microindustrializare si Comert si servicii.

In cadrul evenimentului din 05.09.2019, INTERNATIONAL BUSINESS FORUM – IBF, organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat,  au participat diplomati, antreprenori romani, oficiali guvernamentali si reprezentanti ai Camerei de Comert si Industrie.

In  prima parte a evenimentului, au avut loc prezentarile sustinute de Ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat Stefan-Radu Oprea, Ministrul Afacerilor Externe Ramona-Nicole Manescu si diplomatii/atasatii economici ai ambasadelor pentru mediul de afaceri din Romania. In cadrul sesiunii plenare s-au dezbatut teme de interes pentru antreprenorii romani precum demararea  unor NOI programe  pentru sustinerea IMM-urilor , Internationalizarea afacerilor romanesti, Romania dupa Brexit, oportunitati de afaceri, facilitati fiscale si legislative,etc.

In partea a doua a evenimentului au avut loc 10 workshop-uri, care au avut in vedere  dificultatile  cu care se confrunta antreprenorii romani si cum ar putea fi acestea solutionate, oportunitati de dezvoltare in sectoarele cu valoare adaugata mare si cooperarea intre sectorul public si cel privat.  Tematicile specifice au avut in vedere:  Internationalizarea IMM-urilor, Fonduri Europene,  Comert exterior – MoU-uri si piete externe, IT&C si R&D, Smart city si mobilitate urbana, etc.

In cadrul aceluiasi eveniment, au aparut si primele vesti oficiale cu privire la 3 dintre programele de finantare nerambursabile administrate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerț și Antreprenoriat: Start-up Nation, Microindustrializare și Comerț și Servicii.

Detaliile complete pe antreprenorinromania.ro