Directia Generala pentru Cercetare si Inovare (RTD) a Comisiei Europene alaturi de Directia de Retele de Comunicatii, Continut si Tehnologie (CNECT) organizeaza un workshop privind achizitiile inovatoare in domeniul medical.

Evenimentul are loc pe 17 octombrie 2019, intre 10:00 si 17:00, la Bruxelles.

Proiectarea, procurarea si implementarea de solutii inovatoare este o componenta importanta a fiecarei strategii de modernizare a sectorului public, in special in domeniul sanatatii. Cu toate acestea, furnizorii de servicii de sanatate ai Uniunii Europene se confrunta cu multe provocari, cum ar fi echipamente neperformante sau invechite, dificultati in ceea ce priveste finantarea, un cadru legal fragmentat, lipsa unor standarde comune sau imposibilitatea de a oferi tratamente pacientiilor care necesita echipamente avansate din punct de vedere tehnologic.

Workshop-ul isi propune sa atraga o audienta relevanta si reprezentativa (furnizori potentiali, organizatii si autoritati de reglementare) pentru a discuta modul in care aceste provocari pot fi abordate prin instrumentele existente si a stabili ce achizitii sunt necesare in domeniul sanatatii la nivelul UE: echipamente de ultima generatie, tehnologii inovatoare, achizitiile pre-comerciale (PCP) si solutii inovatoare (PPI).

De asemenea, organizatorii vor prezenta noile oportunitati de finantare pentru PCP PPI pentru 2020 si vor oferi sfaturi partilor interesate despre proiectarea si implementarea proiectelor, in cadrul sesiuni de networking de la finalul evenimentului.

Mai multe detalii despre eveniment aici.