Perioada de depuneri pentru masura de ajutor HoReCa se prelungeste cu inca o saptamana

0
11
ajutor HoReCa
ajutor HoReCa

Perioada de inscriere a firmelor in schema de ajutor HoReCa – compensare  de 20% din diferenta de cifra de afaceri intre 2019 si 2020 va fi prelungita cu o saptamana, pana la 26 iulie 2021.

Amintim că perioada de aplicare a fost deschisa in data de 29 iunie 2021, urmand sa se inchida maine, 20 iulie 2021, cu posibilitate de prelungire, conform procedurii. Astfl, mai multe firme vor putea aplica pentru Ajutor HoReCa.

Ministerul a estimat numarul potentialilor beneficiari ai schemei la 30.000. Pana astazi, 19 iulie 2021, cu o zi inainte de expirarea termenului initial de depunere a a dosarelor online, au aplicat 8000 de firme.

Valoarea totala a cererilor de ajutor atinge, la ora publicarii comunicatului pe siteul oficial al ministerului este de aproximativ 2,5 miliarde de lei.

Daca bugetul total este depasit de suma totala solicitata de beneficiari, cota bugetata de 2,5 miliarde de lei va fi impartita proportional tuturor firmelor acceptate.

Pentru a afla daca compania dumneavoastra este eligibila si cati bani poate solicita in baza acestui program de finantare, contactati-ne aici. 

Precizari tehnice schema de ajutor HoReCa

Pe parcursul perioadei initiale de inscriere, o parte dintre firmele care au incercat sa aplice au intampinat greutati in identificarea expertului contabil sau a auditorului care a certificat diferenta de cifra de afaceri pentru CAEN-uri. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului a realizat o procedura prin care s-au putut verifica expertii contabili sau auditorii. Insa aplicatia a detectat ca sunt lipsuri in bazele de date furnizate de asociatiile profesionale – Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR) si Camera Auditorilor Financiari din Romania (CAFR). Astfel devenind necesara interogarea bazelor de date in afara platformei electronice de inscriere

ajutor HoReCa
ajutor HoReCa