Lansarea Schemei HORECA 2021

0
47
Schema HORECA

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului a anuntat  lansarea etapei de inscriere in cadrul schemei HORECA.

Aceasta masura de ajutor de stat este prevazuta de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 224/2020 privind unele masuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru intreprinderile din domeniul turismului, alimentatiei publice si organizarii de evenimente, a caror activitate a fost afectata in contextul pandemiei de COVID-19. In baza Schemei Horeca acestia pot obtine 20% din pierderea suferita in anul 2020.

Formularul electronic de inscriere in cadrul schemei Horeca va fi activ INCEPAND DE MARTI, 29 IUNIE 2021, ora 10.00.

Formularul de inscriere va ramane activ timp de 10 zile lucratoare de la demararea inscrierii, pana la ora 20.00 a ultimei zile de inscriere, respectiv LUNI 12 IULIE 2021, ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de inscriere.

Valoarea Grantului:

Valoarea maxima a ajutorului de stat care poate fi acordata unui beneficiar prin prezenta Schema este echivalentul in lei al sumei de 800.000 euro/intreprindere unica (legata).

Solicitanți Eligibili in cadrul schemei HORECA:

– structuri de primire turistice cu functiuni de cazare clasificate
– structuri de alimentatie inregistrate in scopuri fiscale pe teritoriul Romaniei
– agentii de turism licentiate si ghizii de turism atestati
– organizatorii de evenimente
care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei si care primesc ajutor de stat, conform
acestei Scheme, detinute de sau organizati ca intreprinderi infiintate in baza Legii societatilor nr. 31/1990.

Daca valoarea insumata a cererilor de finantare aprobate depaseste valoarea bugetului alocat cu aceasta destinatie (500 milioane euro), plata catre beneficiari se va face proportional, prin raportarea sumei aprobate pentru fiecare beneficiar la suma totala a cererilor de finantare aprobate. Se estimează acordarea de ajutor de stat catre un numar maxim de 74.000 beneficiari.

Solicita mai multe detalii completand formularul de mai jos:


    Pentru a afla daca compania dumneavoastra este eligibila si cati bani poate solicita in baza acestui program de finantare, contactati-ne aici. 

    Pentru mai multe detalii despre Schema HORECA accesați acest link.

    Puteți vedea anunțul de lansare al schemei HORECA aici.

     Schemei HORECA
    Schemei HORECA