Programul Tranzitie Justa 2021-2027 Investiții pentru dezvoltarea IMM, granturi de până la 5.000.000€

0
9

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a re-publicat, luni, 21 august 2023, în dezbatere, Ghid al solicitantului privind granturile IMM pentru investiții productive.

Noul proiect de ghid (revizuit) se află acum în consultare publică pentru încă 10 zile, respectiv până la data de 31.08.2023, ora 17.00.

Programul Tranziție Justă are ca obiectiv, în corelare custrategiile de dezvoltare ale teritoriilor pentru perioada 2021- 2027, sprijinirea unei diversificări economice durabile dinpunct de vedere al mediului, în special a sectoruluiantreprenorial productiv mic și mijlociu, inclusiv aantreprenoriatului feminin, în vederea creșteriicompetitivității și capacității economiilor locale afectate dea genera locuri de muncă durabile, sigure și cu un nivel desalarizare atractiv.

PTJ este elaborat pentru umratoarele judete:

  • Gorj;
  • Hunedoara;
  • Dolj;
  • Galați;
  • Prahova;
  • Mureș;

 

  • Valoarea minimă nerambursabilă a unui proiect: 200.000 euro;
  • Valoarea maximă nerambursabilă a unui proiect: 5.000.000 euro;

În cadrul apelurilor de proiecte, se acordă următoarele categoriide ajutor de stat:
Ajutor de stat regional pentru investiții;
Ajutor de minimis;

Proiectul propus în cererea de finanțare trebuie să cuprindă, în mod obligatoriu, investiții în active corporale, finanțabile prin ajutor de stat regional:
construire, extindere, diversificare, schimbare fundamentală a procesului general de producție al unei unități existente, dotare spații de producție/servicii.

Este opțională includerea, în proiect, a investițiilor în active necorporale
finanțabile prin ajutor de stat regional și ai nvestițiilor finanțabile prin ajutor de minimis.

Proiectele care obțin pragul de excelență de cel puțin 80 de puncte în evaluarea tehnică și financiară și se încadrează în bugetul aferent fiecărui apel de proiecte în parte sunt introduse direct în etapa de verificare contractuală, fără a mai aștepta soluționarea contestațiilor depuse, acolo unde este cazul.

PENTRU A VEDEA COMPLET INFORMAȚIA DESPRE PROGRAMUL
PTJ 2021-2027 ACCESAȚI PREZENTAREA .PDF MAI JOS…

PTJ 21.08.2023 5milioane

Ai nevoie de un consultant pentru programul PTJ 2021-2027?
Completeaza formularul si ne auzim pentru detalii: