Orizont 2020: ultimele informatii privind termenele limita pentru apelurile finantate in cadrul Programului Orizont 2020.

Mai jos regasiti sumarul apelurilor cu termen de depunere in lunile Mai-Iunie 2020:

Clean Sky este unul dintre cele mai importante programe europene sustinute prin  Programul Orizont 2020 de cercetare-dezvoltare de tehnologii inovatoare, menite sa reduca emisiile de CO2, emisiile de gaze si nivelurile de zgomot produse de aeronave. Clean Sky contribuie la consolidarea colaborarii europene in domeniul aeroindustriei, a conducerii globale si a competitivitatii.

Termen de depunere Mai 2020

Apelul de proiecte IMI Innovative Medicines Initiative finantat prin Programul Orizont 2020 sustine realizarea de medicamente inovatoare, dezvoltarea de metode pentru a imbunatatii  accesul pacientilor la medicamente inovatoare, in special in zonele in care exista o nevoie medicala sau sociala nerezolvata.

In special, proiectele trebuie sa vizeze:

 • Dezvoltarea de instrumente, standarde si abordari pentru evaluarea eficacitatii, sigurantei si calitatii produselor de sanatate reglementate;
 • Dezvoltarea de biomarkeri de diagnostic si tratament pentru boli lezate;
 • Reduce timpul privind dovada prezentei bolii sau decoperirea precoce a acesteia. De exemplu cancer, boli imunologice, respiratorii, neurologice si neurodegenerative;
 • Cresterea ratei de succes in studiile clinice ale medicamentelor prioritare identificate de Organizatia Mondiala a Sanatatii;
 • Dezvoltarea de noi terapii/tratamente/solutii pentru bolile pentru care exista inca un tratament valid, cum ar fi Alzheimerul;
 • Redurea ratei de esec a noilor vaccinuri;

Termen depunere Mai 2020

In cadrul Apelului Research and Inovation actions vor fi sprijinite trei tipuri de activitati pentru a permite exploarea potentialului de cercetare inovare la nivel European:

 • Primele activitati vizeaza dezvoltarea de noi infrastructuri de cercetare de clasa mondiala. Se va acorda sprijin pentru punerea in aplicare a functionalitatilor infrastructurilor de cercetare.
 • Al doilea set de activitati vizeaza optimizarea facilitatilor si potentialului national prin integrarea acestora in retele de networking si implementarea in majoritatea tarilor europene.
 • A treia actiune va sprijini implementarea si dezvoltarea infrastructurilor bazate pe TIC, care sunt esentiale pentru a permite accesul la resurse, colaborarea la distanta si prelucrarea masiva a datelor in toate domeniile stiintifice.

Termen depunere Mai 2020

Apelul Future and Emerging Technologies din cadrul Programului Orizont 2020 sustine activitatile de cercetare dezvoltare prin abordari multidisciplicare care urmaresc sa imbunatateasca ecosistemele din Europa prin realizarea de solutii pentru  fertilizarea solului, dezvoltarea de noi soiuri de seminte, etc.

Programul FET dispune de trei linii de actiune complementare :

 • FET Open finanteaza proiecte pe idei si  tehnologii noi, care se afla momentan intr-un stadiu incipient.
 • FET Proactive sustinele proiectele care abordeaza subiecte emergente si care se bazeaza in principal pe cercetare-inovare-dezvoltare de solutii industriale.
 • FET Flagships se concentreaza pe rezolvarea  unor provocari stiintifice si tehnologice ambitioase, cum ar fi intelegerea creierului uman sau dezvoltarea noilor materiale ale viitorului.

Termen depunere: Iunie 2020

Better Health and care, economic growth and sustainable health systems din cadrul Programului Orizont 2020

Acest apel are ca scop imbunatatirea sanatati cu acent pe dezvoltarea de sisteme de sanatate si ingrijire durabila si oportunitati de crestere pentru industriile legate de sanatate si ingrijire.

Domeniul de aplicare al apelului poate varia de la prevenirea, diagnosticarea, toxicologia predictiva, dezvoltarea unor abordari terapeutice noi si reutilizate, inclusiv tehnologii medicale si terapii avansate, pâna la integrarea solutiilor digitale sistemice pentru sanatate si imbatrânire.

 Acesta isi propune sa transpuna noi cunostinte in aplicatii inovatoare si sa accelereze absorbtia si implementarea pe scara larga in diferite centre de sanatate si ingrijire, facând sistemele si serviciile de sanatate si de ingrijire mai accesibile, mai receptive si mai eficiente in Europa si in afara acesteia.

Termen depunere: Iunie 2020

Information and Communication Technologies

Apelul prevede masuri strategice de sprijin in directia a tehnologiilor digitale conform strategiei Europa Digitala 2030. Proiectele trebuie sa vizeze implementarea pe scara larga a tehnologiilor digitale si, prin urmare, sa  ofere mijloace pentru a raspunde provocariilor transformarii digitale.

Apelul vizeaza urmatoarele domenii tehnologice vizate:

 • Inteligenta artificiala;
 • Conectivitate inteligenta (5G) si aplicatii avansate;
 • Next Generation Internet.

Termen depunere Iunie 2020

Pentru mai multe informatii despre modul de aplicare in cadrul   Programului Orizont 2020 ne puteti scrie la:

office@ariaunited.com