S-a lansat a patra sesiune de depunere pentru „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite.

In perioada 16 septembrie 2019, ora 09:00 – 13 decembrie 2019, ora 14:00 se va desfasura cea de a 4-a sesiune de depunere a cererilor de sprijin pentru Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurire”, aferenta submasurii 8.1 „Impaduriri si crearea de suprafete impadurite”, din cadrul PNDR 2014-2020.

Alocarea financiara a acestei sesiuni este de 15.000.000 euro.

Prima etapa in accesarea sprijinului este cea de identificare a terenurilor care urmeaza a fi impadurite. In acest sens, MADR invita potentialii beneficiari sa solicite eliberarea Notei de constatare la Centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Potentialii beneficiari trebuie sa aiba in vedere ca Proiectul tehnic de impadurire nu poate fi depus la Garda Forestiera, in vederea avizarii, cu mai putin de 10 zile inainte de incheierea perioadei de depunere a cererilor de sprijin la APIA.

Prin aceasta schema se acorda sprijin financiar pentru infiintarea de plantatii forestiere, respectiv realizarea de trupuri de padure si perdele forestiere de protectie. Beneficiarii schemei pot fi detinatorii publici si privati de teren agricol si formele asociative ale acestora.

Vezi articolul complet AICI: https://www.fonduri-structurale.ro/stiri/22533/s-a-lansat-a-patra-sesiune-de-depunere-pentru-sprijin-pentru-prima-impadurire-si-crearea-de-suprafete-impadurite