Noul Start-Up Nation: Ediția a treia va fi lansata in trimestrul I 2020

Un nou program de finanțare pentru mici afaceri Start-Up Nation ar urma sa fie lansat, cel mai probabil, in primele 3 luni ale anului 2020, iar pentru aceasta trebuie parcursi 5 pasi instituționali, a informat, marți, Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri.

„Cel mai probabil, ediția a III-a a Start-up Nation va fi lansata anul viitor, in primul trimestru. In bugetul alocat ministerului, in acest moment, nu se regasesc creditele de angajament necesare acestei inițiative in 2019 si nici aplicație informatica de inscriere funcționala, din aceste motive neexistand posibilitatea de a deschide in acest an o noua sesiune. Alocarea de credite de angajament necesare lansarii unei noi sesiuni Start-up Nation se va face prin viitoarea Lege a bugetului de stat”

„Va urma o perioada de ample consultari publice, la nivel național, cu reprezentați ai mediului de afaceri, cu firmele de consultanța, cu intreprinzatorii dornici sa beneficieze de ajutorul oferit de stat. Vom modifica criteriile de evaluare, astfel incat sa se puna accent pe inovare, tehnologii noi, performanţa antreprenoriala, sustenabilitate a afacerii”

Detalii complete aici: