Fonduri nerambursabile de la Comisia Europeana prin Programul Orizont 2020 dedicate  mediului si schimbarilor climatice in cadrul Green Deal.

Programul Green Deal are ca si scop central dezvoltarea unei economii sustenabile bazata pe transformarea UE intr-un mediu modern si eficient din punct de vedere energetic care sa contribuie la:

  • Limitarea la minim a emisiilor de gaze cu efect de sera pana in 2050;
  • Cresterea economica este deculpata de utilizarea resurselor;
  • Tranzitia catre un mediu prietenos din punct de vedere climatic.

Pentru a atinge acest targhet, sunt necesare investitii in toate sectoarele de activitate si anume:

  • Investitii in tehnologii ecologice;
  • Dezvoltarea unor noi mijloace de transport privat si public, mai ieftine si mai prietenoase cu mediul inconjurator;
  • Decarbonizarea sectorului energetic;
  • Asigurarea cladirilor din punct de vedere energetic;
  • Colaborarea cu parteneri internationali pentru imbunatatirea standardelor globale ale mediului.

Proiectele finantate in cadrul Programului Green Deal sustinut prin Orizont 2020 vor oferi rezultate tangibilie si vizibile rapid, prin urmare vor fi finantate proiecte de tip aplicatii pilot, proiecte demonstrative si proiecte inovatoare care sa vizeze direct tranzitia catre ecologie.

Avand in vedere situatia actuala privind pandemia de Coronavirus, Programul Green Deal sustinut prin Orizont 2020, va viza direct recuperarea ecologica, precum si  investitii in transport prietenos cu mediul inconjurator, agricultara, accelerarea biodiversitatii din surse regenerabile si va avea ca si arii tematice urmatoarele:

1: Cresterea ambitiei climatice: provocari intersectoriale

Va sustine proiecte care vor contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, adaptarea si schimbarile climatice, conservarea biodiversitatii, scaderea poluarii.

2: Energie curata, accesibila si sigura

Va sustine proiecte care au ca scop decarbonizarea sistemului energetic si productia de energie regenerabila la scara larga.

3: Industrie pentru o economie circulara si curate

Va sustine proiecte care au ca scop cresterea economica si deculparea utilizarii resurselor prin furnizarea de solutii industriale si sistemice pentru redresarea economica si dezvoltare durabila.

4: Cladiri eficiente din punct de vedere energetic

Va sustine proiecte care au in vedere constructia de cladiri noi si reamenajarea cladirilor existente cu emisii si poluare 0 precum si centrale cu energie ecologica.

5: Mobilitate durabila si inteligenta

Va sustine proiecte care au in vedere, investitii cu un impact semnificativ in special in transportul aerian si transportul maritim.

6: De la Ferma la Consumator

Strategia Farm to Fork, contureaza ambitia de a transforma sistemele alimentare europene in standardul global pentru durabilitate. Acesta abordeaza provocarile majore cu care ne confruntam, cum ar fi schimbarile climatice, pierderea biodiversitatii si degradarea terestra si maritima, asigurand in acelasi timp ca bazele economice, sociale si de mediu pentru a genera securitatea alimentara si nutritia pentru generatiile viitoare nu sunt compromise. Acesta pune accentul pe permiterea unei „tranzitii corecte” pentru toti actorii din sistemele alimentare, inclusiv pentru toti cetatenii.

7: Restabilirea biodiversitatii si a serviciilor ecosistemice

Va sustine proiecte care au in vedere restabilirea la scara larga a ecostistemelor terestre si maritime.

8: Zero poluare, mediu toxic-free

Proiectele sustinute vor aborda o problema de importanta majora pentru mediul inconjurator precum solutii inovatoare pentru protejarea sanatatii umane si a mediului inconjurator, gestionarea riscurilor care au in vedere subsantantele chimice si amestecurile farmaceutice.

9: Consolidarea cunostintelor in sprijinul Pactului Verde European

In cadrul acestui apel se sustin actiuni climatice care necesita eforturi suplimentare de cercetare pentru dezvoltarea matura a unei solutii inovative, imbunatatita semnificativ.

10: Abilitarea cetatenilor pentru tranzitia catre o Europa durabila din punct de vedere climatic

Aceasta actiune va promova tranzitia comunitatilor catre o economie eficienta din punct de vedere energetic. Se vor sustine proiecte care au in vedere schimbarile comportamentale, sociale si culturale precum si la nivel de individ.

11: Accelerarea tranzitiei de energie curata si accesul in parteneriat cu Africa

Se vor sustine proiecte care sustin solutii inovatoare, adaptate si demonstrate in contextual African pentru a aduce beneficii economice, de mediu si de sanatate.

Pentru  mai multe detalii despre programele nerambursabile, nu ezitati sa ne contactati la numarul de telefon 0732077575 sau adresa de email office@ariaunited.com