AM POCU a lansat astazi apelurile „Masuri de educatie de tip A doua sansa pentru tinerii NEETs” – axa prioritara 6 , obiectivul specific 6.1. Cresterea numarului de tineri NEETs  someri cu varsta intre 16 – 24 ani, inregistrati la SPO (Serviciului Public de Ocupare) care se reintorc in educatie in programe de tip a doua sansa, inclusiv in programe de formare profesionala initiala.

Aceste apeluri de proiecte sunt de tip competitiv si vizeaza finantarea masurilor destinate cresterii accesului la masuri de educatie pentru tinerii NEETs (Not in Education, Employment, or Training/ care nu sunt inscrisi intr-un program de educatie, ocupare sau formare profesionala) someri cu varsta intre 16 – 24 ani, care au abandonat cursurile invatamantului primar/ gimnazial inainte de finalizarea acestuia.

Bugetul alocat este de 122,5 milioane euro, repartizat astfel:

118, 6 milioane euro (pentru regiunile mai putin dezvoltate (Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est si Sud-Muntenia), din care finantare UE – 100,8 milioane euro;

3,9 milioane euro pentru regiunea dezvoltata (Bucuresti-Ilfov), din care finantare UE – 3,12 milioane euro.

Activitati eligibile:

  • Servicii de consiliere si orientare a carierei pe tot parcursul vietii;
  • Furnizarea de programe „A doua sansa”;
  • Promovarea programului „A doua sansa” si a masurilor complementare acestuia;
  • Masuri de sprijin pentru stimularea participarii in cadrul programului „A doua sansa”, precum si alte masuri de sprijin financiar/ social/ medical, specifice nevoilor acestor persoane (de exemplu subventii).

Mai multe detalii aici: