AU INCEPUT SA FIE TRANSMISE NOTIFICARILE DE ACCEPTARE CERERE DE FINANTARE PENTRU APLICANTII PE MICROGRANTURI

                Daca ati depus o cerere de finantare pe Programul de microgranturi de 2000 euro incepand de astazi, 19.11.2020 sunteti cu un pas mai aproape de primirea banilor. Au inceput sa fie transmise notificarile de aprobare a cererilor de finantare pe microgranturi pe adresele de email folosite pentru crearea conturilor de pe care s-au trimis cererile de finantare.

Pasul urmator este sa intrati in platforma online, sa dati pe campul nou introdus: Contractare si sa introduceti contul IBAN deschis la banca partenera pe care ati selectat-o la momentul aplicarii in program, apoi veti putea semna electronic contractul de finantare si sa il incarcati in aplicatie.

Daca inca nu ati deschis cont la Banca partenera  va recomandam sa mergeti in cursul zilelor urmatoare sa deschideti intrucat este un pas esential in vederea semnarii contractului de finantare.

Odata ce ati finalizat etapa de incarcare a contractului de finantare, va felicitam! Urmeaza sa primiti banii in contul deschis la Banca partenera aleasa si aveti o perioada de 90 de zile in care sa cheltuiti banii si sa completati si trimiteti raportul de progres privind cheltuielile efectuate.

Va reamintim lista cheltuielilor eligibile pentru Masura 1 – Microgranturi:

a) cheltuieli privind stocurile de materii prime, materiale, marfuri, precum si alte categorii de stocuri necesare activitatii curente/operationale desfasurate de beneficiari;

b) datorii curente si restante fata de furnizorii curenti, inclusiv fata de furnizorii de utilitati potrivit contractelor incheiate;

c) cheltuieli privind chiria pe baza de contract incheiat;

d) cheltuieli privind achizitia de servicii si reparatii necesare activitatii curente de baza, cu exceptia serviciilor de consultanta, studii si alte categorii de servicii indirecte cu activitatea curenta;

e) cheltuieli privind echipamentele de protectie medicala, inclusiv materiale de dezinfectie pentru protectia impotriva raspandirii virusului SARS-CoV- 2;

f) cheltuieli privind achizitia de obiecte de inventar, inclusiv obiecte de inventar de natura mijloacelor fixe necesare pentru reluarea activitatii curente;

g) cheltuieli privind achizitia de echipamente, utilaje, instalatii, tehnologii, dotari independente necesare pentru reluarea activitatii;

h) cheltuieli privind plata datoriilor catre bugetul statului.

Daca nu ati primit inca un email de confirmare a aprobarii proiectului, nu trebuie sa va speriati, urmeaza in zilele urmatoare sa primiti, inca nu s-au finalizat verificarile pentru toate firmele, personalul responsabil cu verificarile nu este foarte numeros de aceea procesul dureaza putin.

In situatia in care primiti o clarificare, urmariti cu atentie ce vi se solicita astfel incat sa vi se poata aproba cerere de finantare pentru microgranturile de 2000 euro si sa raspundeti in timp util.

Nu in ultimul rand, daca primiti o scrisoare de respingere si este neindreptatita, aveti optiunea de a contesta si a motiva ca va incadrati in conditiile de eligibilitate.

Microgranturile de 2000 euro au putut fi accesate de IMM-urile fara angajati la 31.12.2019 care au obtinut in anul anterior o cifra de afaceri de minim 5000 euro, de catre PFA-urile si CMI-urile care activau in anumite domenii de activitate si de catre ONG-urile cu activitati economice.

Vestea buna este ca daca nu ati apucat sa va inscrieti in prima sesiune de depuneri, va urma o noua sesiune, in curand, bugetul alocat nefiind momentan consumat.