Fonduri de Cercetare Dezvoltare Inovare pentru 2020
Granturi SEE, fonduri Norvegiene si programul Orizont 2020
06.02.2020
Zile Ore Minute Secunde
Expertii companiei ARIA UNITED au placerea de a va invita sa participati online la Webinar-ul pe care il vom organiza in data de 6 Februarie 2020 pe subiectul surselor de finantare pe care le puteti accesa pentru activitatea de Cercetare, Dezvoltare si Inovare a companiei sau institutiei pe care o conduceti sau in care lucrati.
Intrucat aceste surse de finantare nu sunt suficient mediatizate, am decis sa venim in sprijinul dvs. cu actiuni concrete de informare astfel incat sa stimulam dezvoltarea mediului de afaceri din ROMANIA printr-o infuzie de fonduri obtinute direct prin Comisia Europeana sau prin granturile Norvegiene si SEE.
CE VEI AFLA LA WEBINAR:
– surse de finantare proiecte de inovatie
– modalitatile de accesare a acestor finantari
– tipurile de companii care pot aplica pentru finantare
– beneficiile dobandite de companie prin aceste proiecte
– cum se realizeaza identificarea apelurilor de proiecte
– sumele care pot fi accesate pentru inovare
– care sunt criteriile de evaluare a proiectelor
– care este perioada de implementare
– cat dureaza evaluarea proiectului
– Horizon Europe : noile finantari din 2021
Participand la Webinar vei putea afla detalii despre doua dintre cele mai importante surse de finantare a proiectelor de cercetare-inovare: Orizont 2020 si Instrumentul pentru IMM-uri finantat din granturi norvegiene. Iti vom explica specificul acestor programe, de catre cine si in ce conditii pot fi accesate, cum identifici tematicile de interes, unde gasesti detalii despre termenele limita, ce documente ai de completat.
Una dintre cele mai des intalnite intrebari cand vine vorba despre proiecte de cercetare-dezvoltare este aceea cu privire la cum vad acesti finantatori inovatia. Iti vom explica in cadrul webinarului ce inseamna un proiect inovativ si cum este punctat proiectul pe care doresti sa il depui. In plus, vei beneficia de cateva sfaturi privind procesul de depunere al proiectelor.
Experienta implementarii unui proiect finantat prin programul Orizont 2020 este cu adevarat unica, interesanta si poate avea beneficii importante la nivelul companiei tale.
Scopul webinarului este de a te informa cu privire la aceste oportunitati si de a intelege daca ti se potrivesc sau nu si in ce conditii ai putea avea sansa accesarii unor finantari de pana la 2.5 milioane euro pentru investitii in cercetare.
Din pacate, Romania nu sta deloc bine la capitolul IMM-uri inovatoare si al participarii la programele de finantare externe, precum Orizont 2020, desi sunt o multitudine de noi idei create de catre romani. Vrem sa incercam sa schimbam acest lucru, iar primul pas este acela de a oferi informatia intr-un format accesibil tuturor antreprenorilor, managerilor indiferent de aria in care isi desfasoara activitatea.
Pe parcursul a aproape 2h vei afla din partea noastra toate informatiile enumerate si vei putea adresa in sesiunea de Intrebari & Raspunsuri elementele pe care doresti sa ti le clarifici, expertii nostri oferind raspunsuri punctuale.
Tarif participare webinar: 50 lei
Dr. ALINA ANTON – Expert senior accesare fonduri europene
Dr. Alina Anton are experienta de peste 10 ani in business international lucrand cu companii de top pentru obtinerea de finantari direct de la Comisia Europeana (prin programele FP7, Orizont 2020, AAL, Celtic-Plus portofoliu de peste 4.5mil euro), finantari structurale in Romania si Europa Centrală si de Sud-Est si finantari nerambursabile.
FINANTARE ORIZONT 2020 – FONDURI HORIZON 2020
Date generale despre Programul Horizon 2020
Buget total: 960 miliarde euro
Programul se identifica ca fiind:
- cel mai mare program de cercetare si inovare al UE
- aproape €80.000.000.000 de fonduri disponibile pe o perioada de 7 ani (2014-2020).
- contribuie la realizarea unei cresteri inteligente, sustenabile si favorabile incluziunii
- Sustinerea tuturor sectoarelor de activitate
- Promovarea parteneriatelor intre companii, universitati, ONG-uri etc.
Cine poate participa?
State membre UE |
IMM-uri |
Tari asociate |
Organizatii de cercetare |
Tari in curs de dezvoltare |
Universitati |
State membre UE |
Asociatii si ONG-uri |
Tari asociate |
IMM-uri |
Parteneriat
Cele mai multe dintre temele Horizon 2020 sprijina proiectele de cercetare colaborativa intre cel putin trei organizatii din diferite tari sub forma de consortiu. Actiunile Marie Sklodowska-Curie – sprijina mobilitatea cercetatorilor. De asemenea, oamenii de stiinta au posibilitatea de a dobandi experienta internationala si in sectorul privat, si de a isi imbunatati abilitatile si competentele profesionale.
Instrumentul pentru IMM-uri – sprijina atat IMM-urile care aplica individuale cat si IMM-urie care aplica in parteneriat , dispuse sa transpuna pe piata idei de afaceri puternice si inovatoare.
Cand se aplica?
In functie de apel si ideea de proiect proiectele se pot depune incepand cu ianuarie 2020. Informatii cu privire la perioadele exacte vor fi furnizate in cadrul Webinar-ului nostru.
Tarif participare webinar: 50 lei
Zile Ore Minute Secunde
Facebook
Twitter
LinkedIn
NORWAY GRANTS – FONDURI NORVEGIENE
Date generale despre fonduri Norvegiene de cercetare
Programul SME Growth Romania are in vedere 3 obiective centrale:
- sustinerea si extinderea afacerilor romanesti
- dezvoltarea de tehnologii si servicii inovatoare care sa contribuie la cresterea calitatii vietii din punct de vedere social si economic
- adoptarea unor bune practici de mediu in conformitate cu standardele Uniunii Europene.
Prin acest Apel de Proiecte sunt disponibile 2 scheme de finantare:
1. Schema pentru proiecte individuale:
Suma totala disponibila pentru finantare in cadrul acestei scheme de granturi este de 15.083.334 EURO si se imparte astfel in functie de program :
– Inovare in industria verde : 7.708.334 EURO
– BlueTech: 4.525.000 EURO
– TI&C: 2.850.000 EURO
2. Schema pentru proiecte mici:
Suma totala disponibila pentru finantarea proiectelor in cadrul acestei scheme de granturi este: 6.000.000 EURO si se imparte astfel in functie de program:
– Inovare in industria verde: 2.000.000 EURO
– BlueTech: 2.000.000 EURO
– TI&C: 2.000.000 EURO
Prin program sunt eligibile IMM-urile, intreprinderile mari detinute public in proportie de cel mult 25%, inregistrate ca persoane juridice in Romania si ONG-urile care desfasoara activitati economice.
Societatea trebuie sa fie infiintata cu cel putin 3 ani fiscali la data termenului limita din prezentul Apel atat pentru proiecte individuale cat si pentru proiectele mici, pentru programele Inovare in industria verde si ”BlueTech”.
Pentru programul TI&C sunt eligibili aplicantii care au cel putin 1 an fiscal la data termenului limita.
Totodata, beneficiarii sunt incurajati sa realizeze parteneriate cu orice entitate publica sau privata, comerciala sau necomerciala, inregistrata ca persoana juridica intr-unul din Statele Donatoare (Islanda, Liechtenstein si Norvegia) sau din Romania.
De asemnea, activitatile principale ale Solicitantului si ale Partenerului (Partenerilor) trebuie sa fie in stransa legatura cu activitatile pentru care se solicita finantare.
Nu sunt eligibilie intreprinderi aflate in dificultate respectiv faliment, sub administrare judiciara sau in curs de lichidare, au activitatile suspendate, fac obiectul unei sentinte juridice definitive pentru frauda, coruptie, implicare intr-o organizatie, infractionala sau orice alta activitate cu relevanta pentru solicitare, fara dovezi de masuri substantiale de corectie intreprinse in ultimii ani.
Domenii eligibile pentru obtinerea unei finantari pe fonduri Norvegiene:
- Business: dezvoltarea durabila a afacerilor, tehnologia informatiei si comunicatiilor, cresterea nivelului de competitivitate, creearea de noi locuri de munca;
- Inovatie: Dezvoltarea de produse/procese/solutii TI&C, dezvoltarea de produse/procese/solutii care utilizeaza componente TI&C, dezvoltarea de solutii in legatura cu transportul maritim, dezvoltare/investitii in biotehnologie ”albastra”, dezvoltarea/investitii in resurse miniere pe fundul marii si dezvoltarea de solutii in domeniul energiei albastre;
- Mediu: tehnologiile prietenoase cu mediul, produse si servicii ecologice, eficienta materialelor si gestionarea deseurilor, managementul si procesele de productie ecologice , locuri de munca noi , responsabilitate sociala corporative.
Finantari disponibile prin fonduri Norvegiene
Schema pentru proiecte individuale respectiv Inovare verde in industrie, ”Blue Tech ” si TI&C:
Minim: 200.000 EUR
Maxim: 2.000.000 EUR
Schema pentru IMM-uri respectiv Inovare verde in industrie, ”Blue Tech ” si TI&C:
Minim: 50.000 EUR
Maxim: 200.000 EUR.
Tarif participare webinar: 50 lei
Zile Ore Minute Secunde
Facebook
Twitter
LinkedIn
PROIECTE DE REFERINTA IN INOVATIE
in care au lucrat expertii nostri
Proiectele de mai jos reprezinta REFERINTELE expertilor, fiind unii dintre putinii experti din ROMANIA care au scris, castigat si implementat proiecte de Cercetare, Dezvoltare si Inovare si care sunt in relatie directa cu parteneri din peste 25 tari din UE.
KRAKEN (The all-in-one hybrid manufacturing machine – Horizon 2020 Project 723759)
KRAKEN is an EU funded project that has developed an automated, robotic machine for hybrid multi-material manufacturing combining both subtractive and novel additive technologies. Capable of producing parts of up to 20-metre long, the KRAKEN machine has automatically interchangeable additive and subtractive heads, the capacity to achieve high quality and accurate results including internal and difficult-to-reach areas, and effective control over thermal stress and deformation.
NEXES (Next generation Emergency Services – Horizon 2020 Project 653337)
The NEXES Research and Innovation Action aims to research, test and validate the promising integration of IP-based communication technologies and interoperability into the next generation emergency services, so that they attain increased effectiveness and performance. Empowered by smartphones with cameras, messaging and internet-based applications connecting to social media, citizens expect emergency services to use the same technologies. However, this is not the case. NEXES innovates the approach to the dynamics between emergency services and citizens, allowing (i) the use of total conversation capabilities in emergencies, including social media, to the benefit of citizens, including those with disability or special needs (ii) the exploitation of improved location information to rapidly and effectively identify and locate the caller and the incident site and (iii) the leverage of Internet-enabled connectivity to enhance interoperability and shared awareness among emergency services, to the benefit of a more secure society.
AEOLIX (Architecture for EurOpean Logistics Information eXchange – Horizon 2020 Projects 690797)
By enabling low-complexity and low cost connectivity of local ICT platforms and systems and thereby scalable, trusted and secure exchange of information, AEOLIX will improve the overall competitiveness of goods transport in the supply chain, while simultaneously targeting sustainability from environmental, economic and social perspectives. Although there is a proliferative development of logistics-related data stores, information channels, information management systems and data mining facilities, with both international and intermodal focus, this multitude of solutions exhibits a high degree of fragmentation, due to differences in user requirements, data models, system specification and business models. This legacy situation severely hampers the optimal use of logistics-related information. To overcome this fragmentation and lack of connectivity of ICT-based information systems for logistics decision making, AEOLIX will establish a cloud-based collaborative logistics ecosystem for configuring and managing (logistics-related) information pipelines.
SWARMS (Smart and Networking Underwater Robots in Cooperation Meshes -ECSEL Project 662107)
The primary goal of the SWARMs project is to expand the use of underwater and surface vehicles (AUVs, ROVs, USVs) to facilitate the conception, planning and execution of maritime and offshore operations and missions. This will reduce the operational costs, increase the safety of tasks and of involved individuals, and expand the offshore sector. SWARMs project aims to make AUVs, ROVs and USVs further accessible and useful, making autonomous maritime and offshore operations a viable option for new and existing industries. One of the project activities involved a demonstrator at the Black Sea.
MITSU (Next Generation Multimedia Efficient, Scalable and robust delivery Celtic Plus Project C2012/1-5)
The objective of MITSU (next generation MultImedia efficienT, Scalable and robUst Delivery) is to study and develop the next generation of multimedia streaming systems to be used over wireless networks. Market opportunities and pressure are pushing toward a very fast deployment of video solutions that are not interoperable together and that imply an increasing processing complexity. Video systems are entering into a new age where contents will have to be delivered to the user whatever the device or network he/she is using (i.e. with the network he/she is also currently connected to).
Facebook
Twitter
LinkedIn
INSCRIE-TE AICI
Tarif participare webinar: 50 lei
Zile Ore Minute Secunde
Facebook
Twitter
LinkedIn
Ai o intrebare cu privire la Webinar? Lasa un comentariu mai jos: