Apelul Digital diagnostics din cadrul Programului Orizont 2020 sustine activitatile de cercetare in domeniu medical, realizate in consortiu, si au in vedere dezvoltarea si validarea unor instrumente inovatoare care sa contribuie la diagnosticarea rapida si precisa a pacientilor, in special a celor aflati in situatii critice.

Impactul preconizat:

Cresterea capacitatii de inovare a UE in domeniul tehnologiilor instrumentelor medicale prin dezvoltarea de platforme sau servicii de integrare a diverselor date de diagnosticare si furnizarea prin intermediul acestora informatii rapide, detaliate, precise si personalizate;

  • Imbunatatirea calitatii si sustenabilitatii sistemelor de asistenta medicala prin inbunatatirea tehnologiilor medicale, care sa conduca la decizii clinice mai rapide, mai bune si  livrabile in timp;
  • Cresterea sectorului european de diagnosticare, in special pentru IMM-uri.
  • Consolidarea rolului UE in randul liderilor mondiali in producerea dispozitivelor de diagnosticare medicala.

Ce tipuri de proiecte sunt finantate prin Apelul Digital diagnostics din cadrul Programului Orizont 2020?

Proiectele ar trebui sa dezvolte instrumente, platforme sau servicii care sa conduca la o evaluare precisa, detaliata, structurata si sistematica a unui pacient.

Progresele actuale in domeniul bioinformaticii si biostatisticii, a instrumentelor analitice avansate pana la solutiile inteligentei artificiale (AI) ar trebui sa faca posibila dezvoltarea  de dispozitive, platforme, etc. care sa conduca la un diagnostic personalizat , bazat pe integrarea datelor disponibile din diverse surse avizate.

Termen limita de depunere7.aprilie.2020
Buget per proiect8.000.000 €- 15.000.000 €
Rata de finantare100%
Alocare financiara 2020€40.000.000.

Conditii de eligibilitate:

Pentru acest apel, consortiile trebuie sa fie compuse din cel putin trei entitati juridice independente si fiecare trebuie sa fie stabilit intr-un alt stat membru al UE sau intr-o tara asociata din cadrul Orizont 2020.

De asemenea, prin Apelul Digital diagnostics din cadrul Programului Orizont 2020 este puternic incurajata participarea IMM-rilor.

De ce sa participi la Digital diagnostics din cadrul Orizont 2020?

  • Impactul cercetarii tale va fi recunoscut international;
  • Activitatea de cercetare va fi realizata cu aparatura de ultima generatie;
  • Parteneriate pe termen lung care iti vor sustine activitatea.

Unde gasesc informatii despre program?

Informatiile complete despre Digital diagnostics precum se regasesc pe site-ul ec.europa.eu

https://ec.europa.eu/programmes/horizon2020/en