Mediul de afaceri si firmele de consultanta din Romania revoltate de gestionarea deficitara a fondurilor europene.

Ieri, 24.09.2019, Guvernul Romaniei a marcat o noua premiera in gestiunea fondurilor europene demonstrand lipsa de viziune, de profesionalism si o centralizare incorecta a informatiilor. Astfel, cel putin cateva sute de companii mici si mijlocii din Romania, cu planuri de dezvoltare a unor noi afaceri sau de modernizare/extindere a afacerilor existente, de creare de locuri de munca si chiar de atragere a fortei de munca din exterior s-au trezit ca din noiembrie anul 2018 si pana in prezent au fost naivi sa creada cuvintele actualei guvernari.

In octombrie 2018, doamna ministru a fondurilor europene Rovana Plumb a lansat in consultare publica un ghid pentru Programul Operational Regional axa 2.2, promitand ca dupa finalizarea consultarii publice (la finalul lunii noiembrie 2018) sa lanseze programul. Conform propunerii in consultare publica, intreprinderile mici si mijlocii din toate regiunile tarii, mai putin Bucuresti-Ilfov, ar fi urmat sa poata primi intre 1-5 milioane de euro pentru dezvoltarea/extinderea/modernizarea afacerii lor.

Avand in vedere istoricul fondurilor europene, odata cu lansarea unui ghid in consultare, plecand de la baza propusa de Minister, beneficiarii eligibili incep sa isi caute consultanti care sa le ofere informatii si sa ii ajute sa obtina aceasta finantare. La finalul anului 2018, doamna ministru Rovana Plumb dadea asigurari ca va lansa programul si va tine cont de sugestiile primite in perioada de consultare, inclusiv de reducerea plafonului minim de la 1.000.000 euro la 500.000 euro, insa nu a pus niciodata in vedere diminuarea regiunilor eligibile sau a sumei maxime ce poate fi solicitata.

Vezi articolul complet AICI: https://antreprenorinromania.ro/fonduri-europene-gestionare-deficitara/