START-UP NATION DIASPORA 2022

0
81

START-UP NATION DIASPORA 2022

Sprijinirea cetățenilor români din diaspora care doresc să revină în țară și să deschidă o afacere.

Românii din Diaspora care revin în România pentru demararea unei afaceri vor avea la dispoziție un buget total de aproximativ 20 de milioane lei. Planurile de afaceri depuse de aceștia nu vor concura cele ale solicitantilor din cadrul Programului Start Up Nation 2022.

    •  Pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea unui singur loc de muncă prin intermediul programului: Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 100.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului;
    • Pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea a două locuri de muncă prin intermediul programului: Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.

    Conditiile de accesare si cheltuielile eligibile sunt asemanatoare cu cele din programul de baza: Start-Up Nation si le puteti citi accesand acest link.

    De asemenea puteti consulta documentatia aferenta programului aici.