Maxim 500.000 euro nerambursabil prin Programul „Ana Aslan – gROwth, pentru constructia de rezidente pentru varstnici cu finantare de pana la 100% din totalul cheltuielile eligibile.

Guvernul vrea sa instituie, prin memorandum, o schema de ajutor de minimis pentru constructia de rezidente pentru persoane varstnice  si incadrarea acesteia in politicile economico-bugetare si financiare ale statului roman.

Schema are ca scop incurajarea constructiei de centre private rezidentiale, dezvoltarea de servicii de ingrijire necesare persoanelor varstnice dependente cu standarde adecvate de locuire si ingrijire, prin sustinerea financiara a cheltuielilor eligibile privind constructia/reabilitarea si infiintarea, amenajarea si dotarea de rezidente pentru persoanele varstnice.

Bugetul estimat al masurii pentru perioada 2019-2020 este de 4 mld. lei, din care 2 mld. lei în anul 2019, sume incluse în bugetul pe anul 2019 sub forma de credite de angajament.

Vezi toate detaliile aici:

Programul „gROwth – ajutor nerambursabil de până la 100% din cheltuielile eligibile, maxim 500 mii euro, pentru construcţia de rezidenţe pentru persoane vârstnice